Direktlänk till inlägg 21 april 2011

Drömmar

Av lailapersdotter - 21 april 2011 16:03

Vad är en dröm?



En dröm är bildfrekvenser från vårt undermedvetna och som har skapats av och utifrån händelsförlopp som har skett under  hela vårt  liv. Men mest visar drömmen oss vad vi har upplevt i nuet, och ofta har nuet även en förankring i det förgågna, eftersom vi tenderar att upprepa oss i våra beteenden.
Minnen från barndomen kan väckas av en doft eller en händelse i nuet, och därmed kan vi få möjlighet att kunna behandla just det minnet som  behöver behandlas och ses över, så att vi kan släppa en eller flera  av ev traumatiska händelser sedan barndomen eller tonåren ( t.ex.)
Händelser skapar känslor och  vårt undermedvetna tar in och uttrycker dessa känslor och andra upplevelser genom att visa dem i bilder.
Dessa bilder är symboler för det vi har upplevt som vårt undermedvetnas eget språk har tolkat genom att återge dem i bilder och känslor.
Drömmen (vårt undermedvetna) har ett alldeles eget språk, som härstammar från den tiden då människan först blev till.
Vi har alltid haft ett bildspråk, även djuren har ett sådant.

Drömmen ger oss tre påståenden/råd :


Först talar den om vad som sker i vårt liv just nu


Sedan varför


Och till sist hur vi ska lösa problemet.


Och hur vi ska lösa detta ev problem kan vi ta reda på genom att lära oss att tolka dessa symboler från vårt undermedvetna, som har ett alldeles eget språk.


Varför drömmer vi?
Ofta för att "lätta på trycket". Om vi har upplevt något som schockerar oss, eller något som vi i nte kan hantera eller förstå, då hjälper vårt undermedvetna oss att komma fram till ett svar som vi kan acceptera.
Drömmen kan också tjäna som en sorts ventil där vi gör saker i drömmen som vi inte skulle kunna tänka oss att göra i verkligheten.
Och sedan kan vi få svar på varför vi hade en önskan eller ett begär eller en längtan att göra detta.
Iband drömmer vi om saker som aldrig ens skulle kunna komma på tanken att göra, saker som är påtvingade oss och som vi kanske  är rädda för .


Varför går vi i sömnen?
Sömngångare är ofta utsatta för stress. Kraven har hopat sig och man måste hinna med att göra saker som man känner är viktiga och oundvikliga och då reagerar kroppen på tanken som finns kvar i oss och på något sätt tar vårt stressbeteende över kontrollen över kroppen och styr den att jobba på fastän vi behöver vila. Kroppen "går av sig själv" medan sinnet sover.
Att gå i sömnen är ett tecken på att vi inte kan koppla bort kraven så då lyder vi snällt och jobbar vidare även på natten.
Andra saker kan också "fastna" i oss som gör att vi går i sömnen- om man är av någon anledning besatt i ett visst beteende, t.ex att äta eller gå ut på promend ...eller gå på toaletten. Alla "måsten" blir  ibland en orsak till en sömngångarvandring,men det är kraftfulla "måsten" som får oss att lyda dem.
Tonåringar som ju har stress i sig ofta pga alla hormoner och annat som hör tonårstiden till, de går ofta i sömnen.
Har ett barn sett en skräckfilm så kan det resultera i att man går i sömnen och då behöver man prata om filmen så att barnet kan släppa den. Eller om barnet har upplevt något annat som barnet inte kan hantera.


Kan andra tolka din dröm?
Ja.  Man kan tolka utifrån det som jag kallar för grundtolkning.
Men det finns också personlig tolkning, och den kan egentligen bara du som har drömt drömmen, själv tyda, eftersom det finns saker i drömmen som bara du kan förstå, beroende på hur du upplever bilderna, symbolerna har ju som syfte att väcka upp känslor i dig, för att du ska t.ex minnas och/eller förstå något som bara du kan veta.
Men ofta kan man komma fram till detta genom att man gör en grundtolkning.
Bästa resultatet då man tolkar en dröm till någon annan är genom att man har en kommunikation med den som har drömt.
Det är därför som jag hävdar att om man tokar en dröm till någon annan, så får man ta den tolkningen som ett förslag eller ett påstårnde som drömmaren kan reagera på.
Ibland kan det t.om uppstå ett "A-Ha"-ögonblick.


Hur tolkar man själv sin dröm ?
Personlig tolkning av din dröm:
Skriv ner din dröm, antingen skriver du ner en eller två drömmar /vecka, eller om du orkar-varje morgon då precis har vaknat.
Ha en skrivbok och en penna redo vid sängen, för drömmar har en tendens att försvinna. Men man kommer oftast ihåg de mest viktiga detaljerna, en del fastnar t.om kvar resten av dagen och vill absolut ha uppmärksamhet. Inte så kul om det är en obehaglig dröm.
Du kan också prata in drömmen på din mobil eller ha en annan form av ljudupptagningsapparat.
Då du har skrivit ner eller talat in din dröm, så känn efter vilka känslor de olika symbolerna framkallar i dig.
Skriv ner dessa känslor, minnen eller bilder och/eller dofter som du får fram.
Sammanfatta dessa upplevelser och skriv ner eller tala in dem och sök sedan efter svar inom dig.
Svaret kanske inte kommer direkt, det kanske tar en stund eller kanske till kvällen eller t.om längre...
Men det kommer. Det gäller att inte ställa för höga krav på dig själv i början, du kommer att klara det med lite övning.

Vad är drömmens syfte?
Drömmars syfte är att få dig att förstå saker som du inte förstår egentligen, på djupet . Då menar jag de saker som du har upplevt och som du behöver behandla för att må bra eller bättre i din tillvaro. Drömmen är som en egen inneboende terapeut, och som du kan kommunicera med när du vill.
Du lär dig helt enkelt att förstå dig själv på ett mycket mer ingående och nära plan än tidigare.
Och drömmen lär dig att förstå varför du reagerar på vissa saker som du gör, eller varför ditt liv har blivit som det är nu.
Och varför du är rädd eller nervös eller varför du har vissa specifika problem  t.ex


Är drömmen du själv?
Ja. Du kommunicerar för det mesta med dig själv och det är du som är alla symbolerna i din dröm. Så här ser du ut, såhär beter du dig och såhär vill du vara sedd inför andra. En dröm är en inre kommunikation mellan dig själv och ditt undermedvetna, som ju också är du själv. Bara det att det undermedvetna är långt mer ärligt i sitt sätt med tanke på hur det kan se genom alla "ridåer" inom dig och ditt yttre. Du känner dig själv långt mer än du tror, det gäller bara att komma på hur du kommer åt den förståelsen så att du kan börja att förstå dig själv på djupet. Och det  viktiga i att vara ärlig mot sig själv.

   L J Copyright

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av lailapersdotter - 15 augusti 2013 14:03

                   

Av lailapersdotter - 15 augusti 2013 13:42

                                      Om du är intresserad av att köpa en tavla eller en bild, så hör gärna av dig . Mvh Laila ...

Av lailapersdotter - 21 maj 2013 12:18


  Denna bilden håller jag på med just nu. Det ska bli en bild av Benjamin, mitt yngsta barnbarn. ...

Av lailapersdotter - 21 maj 2013 12:13

                                                          ...

Skapa flashcards